NasaVe...

  • Na = Natasja

  • sa = Saskia

  • Ve = Verheyden

 

Volgens mijn paspoort heb ik de Belgische nationaliteit, maar ik heb ook Nederlandse roots. Mijn moeder was immers tot haar achttiende (toen die zich liet 'naturaliseren') officieel een niet-Belg, en diens vader (mijn grootvader) bleef dat zelfs heel zijn leven.

Die werkte overigens zijn ganse loopbaan voor een Nederlands bedrijf. En waardoor ik als kleuter al wel eens een dagje mocht spijbelen van school en dan mee de grens over ging naar de Noorderburen.

 

Een samenwerking met uitgeverij Boekscout aangaan leek, en voelde, vanuit die insteek dus zowaar een beetje als thuiskomen! Of als een 'trip down memory lane'.

En mede waarom ik ervoor koos om mijn middelste naam te gebruiken als auteur.

 

Na het middelbaar studeerde ik Criminologie aan de universiteit van Leuven, vermits het dichtbij mijn thuisbasis was en ik eerder honkvast ben.

Maar in tegenstelling tot wat mijn opleiding doet vermoeden heb ik steeds een voorkeur gehad voor het lezen - en schrijven - van romans en niet zozeer thrillers en/of detectives. Ik ben zowaar een echte boekenwurm, met een lichte voorkeur voor historische fictie.

 

Schrijven heeft er evenwel altijd wat ingezeten. Al sinds ik als kind een toneelstuk maakte ter ere van het jubileum van mijn grootouders. Ik heb dus ook echt wel minstens overwógen om Taal- en Letterkunde te studeren.

Echter, zou ik daar de rekeningen wel mee kunnen betalen? Bovendien oefende niemand in mijn familie een creatief beroep uit...

 

Ik zou het later dus wel doen, wanneer ik 'groot' zou zijn. Want dan zou er tijd en ruimte voor zijn.

Mijn vader stierf evenwel vrij plots, toen hij amper 57jaar was... En waarop de eerste confrontatie met mijn eigen sterfelijkheid, en vooral de beperkte tijd die we eigenlijk allemaal maar krijgen, tot me doordrong. En ik me voornam om mijn droom te realiseren. Morgen is immers niet gegarandeerd. Ik ben zodoende gaan zitten en beginnen schrijven. En wat dus resulteerde in de Perspectief reeks.

 

Of toch tot nu toe. Want eenmaal ik begon, bleken er nog veel meer verhalen in me te wachten om verteld te worden.

Er is met andere woorden nog veel meer op komst.