In ieder van ons zit een verhaal, wachtend om verteld te worden.

Begin vandaag nog met het bouwen van je boek en ontdek de kracht van jouw verhaal!

 

Als je het dúrft te vertellen tenminste...

Weet je evenwel niet hoe te beginnen?

 

 

In 4 eenvoudige stappen leid ik je door het proces heen.

 

 

Want íedereen kan schrijven. Soms heb je alleen iets of iemand nodig, die je de juiste richting uitstuurt.


De angst, om het niet goed te doen, of dat je niet eens weet wáár te beginnen, kan je echter verlammen.

 

Als niets of niemand je evenwel de weg toont, hoe vind je het pad dan?

Daarom maakte ik deze leidraad. Want de wereld heeft meer verhalen nodig. Hoe kunnen we anders groeien?

Echter, slechts 2% zou er maar daadwerkelijk in slagen... Er knelt dus ergens een schoentje.

 

Het belangrijkste om je verhaal neergepend te krijgen, is hoe dan ook je basis. Als je een huis bouwt, zorg je immers toch eveneens voor een stevige fundering?

Want er zal zich wel al eens een kink in de kabel aandienen. Het zal tijd, (bloed,) zweet en soms zelfs tranen vergen om het gerealiseerd te krijgen...

Maar beeld je eens in hoe het zou voelen wanneer je je doel bereikt? Wanneer je, eindelijk, dat eigen boek van je in handen hebt? Zou dat je tijd, (bloed,) zweet en zowaar tranen niet allemaal waard zijn?

 

De VerhalenVinder leid je daarom door de essentiële elementen om die degelijke ondergrond te construeren, zodat jij zeker één van die 2% wordt.

En opdat we dat cijfer zelfs kunnen optrekken!

 

In zowaar 4 simpele stappen leggen we die basis voor je boek:

 

- In deel 1 wordt er ingezoomd op je beginidee. Daar staat of valt je relaas namelijk mee.

Je krijgt zelfs een lijstje met 11 mogelijke startpunten voor jouw boek als je er zelf toch nog geen zou hebben. Of als je de inspiratie toch nog niet voelt borrelen na het doornemen van deze bouwsteen.

Al betwijfel ik dat ten zeerste.

 

- Vervolgens wordt er in deel 2 stilgestaan bij je personages. En specifiek bij je held(in), of de protagonist. Je verhaal is immers je hoofdfiguur en andersom, vermits zij het relaas zullen (be)leven. Unieke personages creëren is dus een must!

Maar geen paniek, ik toon je de tips en trics aangaande hóe je dat precies doet.

 

- In deel 3 nemen we de wereld, waarin je relaas zich zal afspelen, onder de loep. Want ook als je geen fantasy schrijft, is het belangrijk om hier, minstens even, naar te kijken en rekening mee te houden.

 

- En, last but not least, komt in deel 4 de uitvoering aan bod. We bekijken de elementen conflict, vertelperspectief en het tempo van je verhaal en leggen zo de laatste stukjes van je schrijfpuzzel.

Ná het doorlopen van de leidraad krijg je zelfs nog de bonus 'Boekplan' in functie van het bezorgen van je manuscript aan een potentiële uitgever.

Want nadat je de VerhalenVinder hebt doorgenomen, maak je allicht een vliegende start. Voor je het weet zal je verhaal dus helemaal uitgeschreven zijn.

En wat ga je er dan mee doen? Toch niet in een schuif steken, of de haard mee aanmaken?

 

Al kan ook deze fase een drempel vormen. I know. Ik heb namelijk ook in jouw schoenen gestaan. En net waarom je deze bonus krijgt, zodat je geen greintje vrees meer hóeft te voelen om het in te sturen. Want je kan het. Echt. Precies zoals ik. Niets is per slot van rekening onmogelijk, zolang je er maar in gelóóft. Feel the fear, but do it anyway!

 

Hopelijk tot gauw; op de boekenplank.